Välj system för kamerabevakning utifrån företagets unika behov

De system för kamerabevakning som företag använder sig av idag är relativt kostsamma. Men faktum är att det på senare år har börjat komma ut allt fler prisvärda och lättillgängliga bevakningssystem på marknaden. Vissa av dessa är dessutom enkla att installera medan du i andra fall behöver få hjälp av leverantören med installationen av systemet. Oavsett hur ditt företags unika behov och förutsättningar ser ut är dock sannolikheten stor att du har mycket att tjäna på att bevaka företaget med hjälp av kameror.

Men med tanke på hur många produkter det finns att välja mellan på dagens marknad behöver du begränsa ditt urval. För att skilja agnarna från vetet och välja det system som passar just ditt företag bäst bör du därför följa de råd som vi ger nedan!

Två tips som hjälper dig att välja rätt system för kamerabevakning

Du bör inte bara välja första bästa system för kamerabevakning som du hittar. Det finns nämligen många faktorer som du bör ta i beaktande och väga in i detta viktiga beslut. Till exempel behöver du fatta följande beslut:

  • Trådat eller batteridrivet? En trådad övervakningskamera är generellt sett att föredra framför en trådlös sådan. Men med detta sagt är en trådad kamera också lite mer komplicerad att installera. Dessutom behöver den installeras på ett sådant sätt att den kan strömsättas via ett eluttag. I händelse av ett strömavbrott kommer kameran dessutom att slockna. Å andra sidan behöver den aldrig laddas. Här gäller det helt enkelt att du väger fördelarna mot nackdelarna och ser till ditt företags behov och preferenser!
  • Hur bra videokvalitet behövs? Det kan förstås kännas frestande att välja den kamera som har allra högst upplösning. Men det är inte säkert att detta är rätt val för dig. För även om en videoström i upplösningen 4K visar detaljer på ett tydligare sätt kräver den också ett större lagringsutrymme än en kamera som filmar i 2K eller i full HD. Dessutom krävs en större bandbredd för att överföra videoströmmen ju högre upplösningen är. Därför behöver du även ta detta i beaktande!

För att sammanfatta det hela bör du alltså välja system för kamerabevakning utifrån ditt företags unika behov!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *